Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Адвокат Албена Белянова разкри пред телевизия 7/8 дали и

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Адвокат Албена Белянова разкри пред телевизия 7/8 дали и
Коментари Харесай

Адвокат Албена Белянова: ЦИК ме пращат да си търся информация по сайтовете

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Адвокат Албена Белянова разкри пред телевизия 7/8 дали и по какъв начин от ЦИК са й дали отговор на въпроси, свързани с идните избори:

Държавните служители не би следвало да имат неуместни въпроси, те би следвало да дават отговор на всички въпроси. Не ми дадоха отговор на въпрос по какъв начин ще се гарантира свободата на вота. Единият въпрос беше за метода и реда на електронното обслужване. 

Около 800 индивида ще вкарат тези данни. За осведомителното обслужване не ми дадоха отговор. ЦИК ме пратиха да си диря информация в уеб страницата, макар, че Законът за достъп до социална информация споделя друго. 

До такава степен са се самозабравили тези хора, че единият от членовете си разрешава да слага под въпрос правото ми на достъп до тази информация. Ние, юристите, очевидно ги дразним. Другите въпроси бяха дали няма да се употребява изключителната конюнктура, да не бъдат допускани представители по време на съвещанията на ЦИК. Третият въпрос беше обвързван с една информация, че даже в самия ден на изборите се сменят членове на изборни комисии. Пратиха ме да си дълбая по уеб страниците още веднъж. 

Политически подвластен орган са. Опозоционни членове не се позволяват, пази се статуквото такова, каквото е. Не инцидентно и възнагражданията за секционните комисии са двойни в този момент, спрямо предните избори. Няма по какъв начин да оправдаеш това с риск от ковид. "  
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР